Home Blog Plastic Soup Surfer start nieuwe missie

Plastic Soup Surfer start nieuwe missie

Plastic Soup Surfer start nieuwe missie

Statiegeld op kleine plastic flesjes, afval scheiden op scholen en papieren wikkels. Dat zijn mooi behaalde resultaten waar Merijn Tinga, Plastic Soup Surfer, hard voor heeft gewerkt. Dat is natuurlijk een fantastisch resultaat, maar voor Merijn is het nog niet genoeg. Hij start een nieuwe missie: Weg met de wegwerpbeker.

Merijn - Plastic Soup Surfer

Merijn Tinga is beeldend kunstenaar, kitesurfer en milieu-activist. Als Plastic Soup Surfer richt hij zich sinds 2014 op het stoppen van vervuiling door plastic afval, de oorzaak van de plastic soep. Hij schreef in 2021 het boek: Plastic Soup Surfer - Hoe één persoon het verschil kan maken. Daarin vertelt hij onder andere over de expedities en de politieke en juridische acties die hebben bijgedragen aan de invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes en blikjes.

Afgelopen jaren heeft Merijn diverse expedities opgezet en volbracht. Technolyt heeft deze expedities gesteund door onder andere het aanbieden van een GPS-tracker en hoogwaardige kampeerartikelen. De afgelopen jaren heeft Merijn de volgende expedities volbracht:
- 2017: Meer dan 1000km suppen op een sup gemaakt van zwerfafval plastic flesjes. Hierbij is de film ''From source to sea'' gemaakt.
- 2018: Windfoilen van Le Havre naar Scheveningen op het eerst ter wereld gemaakte 3D geprintte windsurfboard.
- 2020: Suppen van Maastricht naar Schiermonnikoog (550km) voor ''afvalscheiden op basisscholen''.
- 2021: Suppen van Den Ham naar Den Haag (Tegen de stroom in de rivier de IJssel op van Zwolle naar Arnhem) nogmaals voor wakkere wegwerpers tour (afvalscheiden op scholen). 

Mission Reuse Expedition

Alleen in Nederland al worden iedere ochtend 5 miljoen wegwerpbekers gebruikt. Eenmalig gebruikt. Dat heeft Merijn aan het denken gezet en daarop is zijn idee van zijn nieuwe expeditie gebaseerd. Als je deze 5 miljoen bekers achter elkaar zet heb je een rij van 385km. Die afstand gaat hij in juli afleggen op een surfboard gemaakt van gebruikte wegwerpbekers. De route gaat van Brussel naar Amsterdam.
Technolyt steunt de Plastic Soup Surfer weer met zijn expeditie. Het is een mooi initiatief waarbij wij hem zullen volgen van 1 tot 8 juli. Lees alles over de missie op de website van de expeditie Mission Reuse.

plasticsoupsurfer