Home Blog LifeStraw wint ISPO Awards

LifeStraw wint ISPO Awards

LifeStraw wint ISPO Awards

De collectie van LifeStraw heeft twee ISPO Awards gewonnen. De LifeStraw Squeeze Bottle en de LifeStraw Personal Straw water filter hebben de prijzen binnengehaald.

De lifestraw collectie maakt schoon drinkwater overal toegankelijk. De LifeStraw Peak Squeeze Bottle is een opvouwbare drinkfles met geïntegreerd waterfilter. Dankzij de innovatieve filtertechnologie kun je overal water drinken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de reinheid ervan. Het geïntegreerde membraanmicrofilter maakt het bijvullen van water uit meren of andere vrij toegankelijke zoetwaterbronnen mogelijk en zorgt zo voor schoon drinkwater dat voldoet aan de "US EPA & NSF P231" -normen. Het filtersysteem reinigt 99,99% van alle bacteriën, parasieten en microplastic deeltjes. Bovendien is het membraan ondoordringbaar voor modder, zand en alle deeltjes groter dan 0,2 micron. De LifeStraw Peak Series producten staan ook voor een minimalistisch design. Tara Lundy, Chief Brand Officer bij LifeStraw legt uit: "Het ontwerp van de LifeStraw Peak Series is ontwikkeld in samenwerking met het Deense ontwerpbureau Søren Rose Studio. Alle producttests tijdens en na de productie van onze producten worden uitgevoerd volgens prestatiecriteria op basis van protocollen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Amerikaanse EPA, NSF International en de Water Quality Association (WQA)."

lifestraw ispo award 2Zo werkt filtertechnologie

"Alle LifeStraw producten zijn gebaseerd op holle vezelmembraantechnologie. Het membraan kan worden voorgesteld als een bundel rietjes met microscopische gaatjes. Ze zijn zo klein dat organismen zoals bacteriën, parasieten en zelfs vuil en microplastics er niet doorheen kunnen. Ons filter is bijna een state-of-the-art theezeef", legt Tara Lundy uit.
Om het water te reinigen van chemicaliën en smaakresten maakt LifeStraw gebruik van een combinatie van verschillende aanvullende filtertechnologieën. Deze technologieën worden regelmatig getest door onafhankelijke laboratoria en het eigen ISO-gecertificeerde laboratorium van het bedrijf op hun effectiviteit bij het verwijderen van bacteriële en protozoa in drinkwater. Dit zorgt ervoor dat alle LifeStraw-filtersystemen voldoen aan de kwaliteits- en transparantieprotocollen die zijn opgesteld door het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPO) en NSF International /ANSI. Een belangrijk testcriterium is de poriegrootte van het microfiltermembraan van 0,2 micron en de naleving van de NSF/ANSI P231-norm om 99,99% van alle bacteriën en parasieten te verminderen.
 

"Een drinkfles met geïntegreerd waterfilter is een heel slim product, vooral voor buitensporters. Omdat je de fles bij elke stroom kunt bijvullen zonder je zorgen te maken over de netheid van drinkwater, wordt het risico op uitdroging enorm verminderd." Andi Spies, ISPO Award Jurylid & Editor bij grote ISPO.com