Service  |  Vacature  |  Nieuws  |  Agenda  |  Referenties

Nieuws

Ralph Tuijn hervat zijn roeitocht over de Indische oceaan

Ralph Tuijn hervat zijn roeitocht over de Indische oceaan

08 januari 2014

In maart 2014 zal Ralph Tuijn zijn roeitocht over de Indische oceaan voortzetten. In april 2012 vertrok Tuijn naar Australië voor de start van de TriFinance Ocean Challenge, een recordpoging waarbij Tuijn zich tot doel stelde om de Indische Oceaan non-stop van het vaste land van Australië naar het vaste land van Afrika over te roeien. Een tocht van 10.000 kilometer die circa 120 dagen in beslag zou nemen.

Deze uitdaging is nog niet eerder succesvol volbracht en helaas verliep de eerste poging van Ralph ook niet succesvol. Dit betekent niet dat Ralph stopt, hij gaat natuurlijk "gewoon" verder. Ter voorbereiding op de hervatting van de TriFinance Ocean Challenge, besloot Ralph het Australische continent te doorkruisen op een roeifiets. Als je Ralph vraagt: 'Waarom doe je dat?', is het antwoord: 'omdat het kan!' 26 dagen en 4518 kilometer verder voelde Ralph zich klaar voor zijn nieuwe poging om de Indische Oceaan over te roeien.

Op 30 en 31 mei 2013 komt Ralph tot tweemaal toe in botsing met een oceaan tanker, waarbij de laatste botsing hem bijna fataal geworden is. Gelukkig is hij door de Australische kustwacht in veiligheid gebracht maar heeft zijn boot achter moeten laten.

Maar nu is hij weer helemaal terug met een nieuwe boot en vol goede moed!

Hij zal eerst per fiets van de oostkust naar de westkust van Australie trekken, een tocht van bijna 5000 km om vervolgens de laatste etappe te roeien.

Tijdens zijn tocht zal Ralph door Technolyt worden gesponsord met Buff headwear, Sea to Summit reis accessoires, Nathan drinksystemen en Jetboil branders.

Deel dit bericht:
Superior gear. Great experience
Waygroup