Service  |  Vacature  |  Nieuws  |  Agenda  |  Referenties

Nieuws

Plastic Soup Surfer is van start

Plastic Soup Surfer is van start

06 juni 2017

Merijn Tinga is van start gegaan met zijn missie om de rivieren schoner te krijgen!

Zijn niuewste project heet Source2Sea. Merijn zal over de Rijn van Zwitserland naar de Noordzee peddelen en onderweg aandacht vragen voor de hoeveelheid plastic afval die via de rivieren in de zee terecht komt.

Hij is er van overtuigd dat de producenten van single use plastic-verpakkingen verantwoordelijkheid moeten nemen voor de vervuiling die hun producten veroorzaakt. Daarom gaat hij in samenwerking met advocatenkantoor Wintertaling een exploot (een juridisch stuk) versturen naar tien CEO’s van grote bedrijven. Zij zullen volgens Merijn  geconfronteerd worden met hun rol en verantwoordelijkheid voor de plastic soep:

“Het doel is om hen te bewegen om hun producten aan te passen door alternatieve materialen te gebruiken, ontwerpen te verbeteren of retoursystemen te creëren. Met dit project willen we niet alleen langs de zijlijn staan wijzen, maar écht iets doen.”

Technolyt en Technautic ondersteunen hem met verschillende producten zoals de SPOT, hiermee is hij te volgen.

Verder heeft hij producten mee van Biolite, Summit to Eat, Clif Bar, Sea  to Summit, Kovea, Forestia, Alpine, Nathan, Aftershokz, Bodyglide, Jetboil, Restube en Navisafe.

Steun zijn project via zijn website PLASTICSOUPSURFER

 

Deel dit bericht:
Superior gear. Great experience
Waygroup