Service  |  Vacature  |  Nieuws  |  Agenda  |  Referenties

Nieuws

Altra test van Willem van 't Veer

Altra test van Willem van 't Veer

30 juni 2016

Willem van 't Veer, fanatiek hardloper en trailrunner, deelt zijn ervaring over de overstap naar Altra Running Shoes.

Switch Schoenen

Ik loop al jaren hard op diverse merken schoenen zoals Nike, Adidas, Asics en New Balance. Wedstrijden liep ik op lichte wedstrijdschoenen, maar ik kreeg steeds meer last van pijn onder mijn rechtervoet. Na een bezoek aan de podoloog bleek dat mijn vetkussentjes beschadigd waren. Om toch te kunnen hardlopen werden er speciale zolen aangemeten voor in mijn hardloopschoenen.

Ik kwam in contact met de firma Technolyt® de importeur van het Amerikaanse schoenenmerk: Altra®. Via hun mocht ik het type Olympus uitproberen. De Altra® schoen heeft o.a. twee specifieke eigenschappen:  de brede neus (Toe Box) laat de tenen ontspannen en vrij bewegen en de Zero Drop zool, geen verschil in niveau tussen de hiel en de voorvoet wat zorgt voor een stabielere houding.

De Olympus is een neutrale trainingsschoen, een ideale schoen voor grote afstanden zoals een marathon.

Het merk Altra® past mij goed. Ik heb inmiddels meerdere modellen mogen uitproberen.

  • De Instinct 2 schoen gebruik ik voor korte trainingen maar hiermee heb ik ook de 60km op het strand van de Jan Knippenberg Memorial gelopen.

  • De Paradigm schoen is een fijne schoen voor een rustig herstelloop.

  • Op de Superior schoen met daarin de Stoneguard™ beschermplaat heb ik mijn eerste trail gelopen. De beschermplaat beschermt de voet tegen rotsen. De schoen is dan ook uitermate geschikt voor trailrunning.

  • De Lone Peak 2,5 schoen met een geïntegreerde beschermplaat heeft nog iets meer demping dan de Superior schoen. Hierop heb ik de Koning van Spanje Trail en de Ohm-trail gelopen. Op deze schoen ga ik zeker juli a.s. van start op de WK BUFF® Epic Run.

Ik heb vrijwel geen last gehad van de overgang van mijn oude type hardloopschoenen naar de Altra® schoenen mede door de natuurlijke loophouding.

Deel dit bericht:
Superior gear. Great experience
Waygroup